dimarts, 6 de gener del 2015

JA N'HI HA PROU !

SÓC EXTRAORDINÀRIAMENT PRAGMÀTIC I TOT I SER PLENAMENT CONSCIENT QUE UNES ELECCIONS NO SÓN UN REFERÈNDUM I PENSAR QUE LES DIFERENTS OPCIONS IDEOLÒGIQUES S'HI HAN DE MANIFESTAR PER FORÇA. TOT I PENSAR QUE EL PRESIDENT MAS VA FER TRAMPA AVANÇANT-SE A TOTHOM AMB LA SEVA PERSONAL PROPOSTA, SENSE CONSENSUAR-LA AMB LES FORCES POLÍTIQUES NI LA SOCIETAT CIVIL, SI CREGUÉS QUE L'OPCIÓ QUE VA PRESENTAR POT SER GUANYADORA, LA RECOLZARIA AMB ELS ULLS CLUCS. JA HE DIT MÉS D'UNA VEGADA QUE AQUEST PROCÉS HAVIA DE TENIR DUES FASES: UNA EN LA QUE EL QUE IMPORTA ÉS LA INDEPENDÈNCIA, TENIR UN ESTAT PROPI, I UNA ALTRA EN LA QUAL EL JOC DE LES FORCES POLÍTIQUES DEFINEIXIN CAP ON HA D'ANAR AQUEST ESTAT PROPI. EL COM S'HAN D'ARTICULAR AQUESTES DUES FASES PER DONAR FORMA DEFINITIVA A L'ESTAT ES POT DEBATRE. EL PRIMER ÉS TENIR L'ESTAT.

PERÒ EL PROBLEMA ÉS QUE L'OPCIÓ QUE PRESENTA EL PRESIDENT MAS NO ÉS UNA OPCIÓ GUANYADORA. SI ES PRESENTA UNA SOLA LLISTA TRANSVERSAL, MOLTS I MOLTS VOTS QUE VOTARAN LA INDEPENDÈNCIA PER ASSOLIR UN ESTAT MÉS SOCIALMENT JUST ES PODEN RETREURE, IGUAL QUE ES PODEN RETREURE VOTS DE LA BURGESIA MÉS PORUGA, MENYS, PERQUÈ, COM ÉS SABUT, ELS RICS SÓN POCS I ELS POBRES SÓN LEGIÓ, I, SI AQUESTA LEGIÓ NO VEU CLAR QUE LA INDEPENDÈNCIA ELS TRAURÀ DE LA MISÈRIA I LA INJUSTÍCIA, NO LA VOTARAN. I TENEN MOTIUS PER MALFIAR DEL PARTIT QUE GOVERNA LA GENERALITAT QUE VA APLICAR, SOBRETOT A LA PRIMERA LEGISLATURA, RETALLADES DRÀSTIQUES I UNA POLÍTICA NEOLIBERAL IMPECABLE I QUE NO HA ESTAT, EN CÀRRECS DEL PASSAT MÉS O MENYS LLUNY O MÉS O MENYS PRÒXIM -NO DIC RES D'ARA-, UN EXEMPLE DE TRANSPERÈNCIA I HONESTEDAT POLÍTIC. UN PARTIT QUE HA PERMÉS AL PP GOVERNAR A ESPANYA AMB ÀMPLIES MAJORIES, I TAMBÉ AL PSOE MÉS LLIBERAL, AQUELL QUE FA TANTS ANYS QUE VA OBLIDAR QUE VOLIA DIR SOCIALISTA.

DES DEL SETEMBRE DE 2012 ENÇÀ HE APLAUDIT MOLTES VEGADES EL PRESIDENT MAS, TOT I NO SER DE LA SEVA CORDA. PERÒ ARA, QUE ÉS QUAN DE DEBÒ ES JUGA EL SER O NO SER DEL PAÍS (I D'ELL MATEIX DE PASSADA), SURT AMB CIRIS TRENCATS I, JO NO SÉ SI MAL ACONSELLAT, O PER INTERESSOS DE PARTIT O DE CLASSE, SEMBLA QUE ESTIGUI DISPOSAT A CONDUIR-NOS FINS A LA DERROTA FINAL, COM SI FOS EL DURAN LLEIDA. JA VAIG PREGUNTAR SI ENS EN PODÍEM REFIAR, I GENT MOLT I MOLT SIGNIFICADA EM VA DIR QUE SÍ, I VAIG PREGUNTAR SI ESTÀVEM EN EL MOMENT DE L' ARAESLHORA O L'ARANOTOCA, I EM VAN DEMANAR QUE TINGUÉS CONFIANÇA.

DONCS BÉ, LA MEVA CONFIANÇA EN EL PRESIDENT MAS ARRIBA JUST PER ESPERAR A VEURE SI CONVOCA D'UN COP UNES ELECCIONS PLEBISCITÀRIES, ABANS DEL 15, AMB LLISTES AMB PARAIGÜES O SENSE PARAIGÜES, M'ÉS IGUAL, I SI POT SER SENSE MEMBRES DE LA SOCIETAT CIVIL, NO ENS EMMERDEM ARA. DE TAL MANERA QUE ENS POGUEM POSAR IMMEDIATAMENT I DES DE TOTES LES POSICIONS IDEOLÒGIQUES A RECAPTAR ELS CENTENARS DE MILERS DE VOTS QUE ENCARA ENS FALTEN PER GUANYAR LA INDEPENDÈNCIA.

SI NO ÉS AIXÍ, NO EM CREURÉ RES I HAURÉ DE PENSAR QUE TOT PLEGAT HA ESTAT UNA SOBIRANA MASCARADA PER ACONSEGUIR TOT JUST UN NOU PACTE FISCAL PER CATALUNYA. LA BURGESIA REGIONALISTA DE TOTA LA VIDA. I HAURÉ DE DONAR LA RAÓ A BONS AMICS DE PER LES TERRES D'ESPANYA QUE EM DEIEN QUE ÉREM UNS INGENUS I ENS LA FOTRIEN.

SI EL 15 EL PRESIDENT MAS NO HA FET EL PAS ENDAVANT, LA SOCIETAT CIVIL HAURIA D'ACTUAR AMB MOLTÍSSSIM D'EMPRENYAMENT I CONTUNDÈNCIA I ESPERO QUE LES ENTITATS QUE FINS ARA LA REPRESENTEN HI ESTIGUIN A L'ALÇADA.

ÉS ARA O MAI, I QUI ENS VULGUI ATURAR PER INTERESSOS ESPURIS O ENS VULGUI ABOCAR UN SEGUR FRACÀS, HAURÀ DE RESPONDRE DAVANT DEL POBLE DE CATALUNYA.


Llorenç Prats